Przed przyjazdem

           KOSZT POBYTU

-4500 koron  od osoby za tydzień,lub 650  koron za dzień.

-Pościel wliczona w cenę.

-Wi-Fi

– Polska TV

KOSZTY NIE WLICZONE W CENĘ :

Wyżywienie (we własnym zakresie)

– Paliwo do łodzi.

– Pobieramy kaucję w wysokości 4000 koron od grupy.

Podane ceny są cenami NETTO do faktury należy doliczyć VAT.

 

DOBA  ZAKWATEROWANIA  JEST OD GODZINY 15:00 DO 10:00 

Dobrym i zalecanym rozwiązaniem dla osób podróżujących samolotem jest również  dojazd do nas z lotniska autokarem który po każdym przylocie czeka na pasażerów.

Autokarem  z lotniska jedziemy do miasta Sortland skąd do nas na miejsce jest 25 km,jest to o wiele wygodniejsze także dla większych grup gdyż wtedy możemy podjechać na dworzec autokarowy i odebrać grupę,tak samo się to odbywa w drugą stronę.Podróż autokarem trwa tyle samo czasu co samochodem,bilet można wykupić sobie przez internet lub bezpośrednio u pilota autokaru.

DOKONUJĄC REZERWACJI

Po dokonaniu rezerwacji należy wpłacić zaliczkę wpisując w tytule: Rezerwacja od – do oraz ilość osób np.( Rezerwacja 01.03.19.- 07.03.19. 5 osób)

Zaliczkę prosimy o wpłatę na podany niżej nr.konta w wysokości 1000 NOK  od osoby.                                                                                                                                                                                                        Po ewentualnej rezygnacji ,zaliczka nie zostaje zwrócona.

DNB Bank Strandgata 17, 8400 Sortland

BIC (SWIFT) DNBANOKKXXX

IBAN – NO 2715061987670

 

WARTO PRZECZYTAĆ!

 

W wodzie morskiej ryby można łowić w Norwegii nieodpłatnie.

Obowiązuje przy tym szereg przepisów:

• Używaj wyłącznie sprzętu ręcznego.

• Nie odławiaj gatunków chronionych. Ochrona całoroczna: koleń pospolity, rekin olbrzymi, lamna śledziowa, molwa niebieska, homar, tuńczyk pospolity, żarłacz jedwabisty, węgorz, wargaczowate Ochrona sezonowa (zob. w serwisie www.fdir.no lub zapytaj swojego gospodarza): halibut czarny, halibut atlantycki, taszowate, karmazyn

• Stosuj się do przepisów o minimalnej długości ryby.

• Zabrania się sprzedaży złowionych ryb.

• Podczas wędkowania nie zbliżaj się do gospodarstw rybnych na mniej niż 100 metrów.

• Z Norwegii nie wolno Ci wywieźć więcej niż 10 kg ryb bądź przetworów rybnych. Jeśli wędkowałeś/-łaś na zarejestrowanym łowisku, możesz wywieźć maksymalnie 20 kg ryb bądź przetworów rybnych. To ograniczenie obowiązuje w terminie 7 dni. W związku z tym osoba, która przynosi cały limit ryb po wyjściu z Norwegii, nie może przynieść ryb na nową wyprawę przed upływem co najmniej 7 dni.

• Więcej informacji na ten temat zob. na stronie http://www.fi skeridir.no/English/Recreational-fishing.

Szanuj przyrodę – nie śmieć. Zawsze noś kamizelkę ratunkową i zważaj na pogodę – może się ona zmienić w krótkim czasie. Zarejestrowane łowiska mają obowiązek zgłaszać wielkość połowu organom ds. rybołówstwa. Udokumentować należy każdą wyprawę wędkarską i wszystkie schwytane ryby – zarówno złowione, jak i wypuszczone – następujących gatunków:

 

Ilustracja Gatunek Długość minimalna
na północ od 62°N
Długość minimalna 
na południe od 62°N
 

torsk-sjomatadet-eiliv-leren.jpg
dorsz 44 cm 40 cm
 

kveite-sjomatradet.jpg
halibut 80 cm 80 cm
 

uer-sjomatadet-eiliv-leren.png
karmazyn 32 cm 32 cm
 

steinbit-sjomatadet-eiliv-leren.png
zębacz bez ograniczeń bez ograniczeń
 

sei-sjomatradet-eiliv-leren.png
czarniak bez ograniczeń bez ograniczeń