Przed przyjazdem
KOSZT POBYTU
-5200 koron od osoby za tydzień, lub 750 koron za noc.
– Pościel wliczona w cenę pobytu.
–Wi-Fi.
– Polska telewizja.
KOSZTY NIE WLICZONE W CENĘ :
–Wyżywienie (we własnym zakresie)
– Paliwo do łodzi.(Można kupić paliwo we własnym zakresie, do naszego paliwa doliczamy ok.10 % ze względu na koszt dowozu.)
– Pobieramy kaucję w wysokości 4000 koron od grupy.
– Sprzątanie końcowe 1500 koron
DOBA ZAKWATEROWANIA JEST OD GODZINY 15:00 DO 10:00
Dobrym i zalecanym rozwiązaniem dla osób podróżujących samolotem jest również dojazd do nas z lotniska autokarem który po każdym przylocie czeka na pasażerów.
Autokarem z lotniska jedziemy do miasta Sortland skąd do nas na miejsce jest 25 km,jest to o wiele wygodniejsze także dla większych grup gdyż wtedy możemy podjechać na dworzec autokarowy i odebrać grupę,tak samo się to odbywa w drugą stronę.Podróż autokarem trwa tyle samo czasu co samochodem,bilet można wykupić sobie przez internet lub bezpośrednio u pilota autokaru.
DOKONUJĄC REZERWACJI
Po dokonaniu rezerwacji należy wpłacić zaliczkę wpisując w tytule: Rezerwacja od – do oraz ilość osób np.( Rezerwacja 01.03.19.- 07.03.19. 5 osób)
Zaliczkę należy wpłacić na podany niżej nr.konta w wysokości 1500 NOK od osoby do siedmiu dni od dokonania rezerwacji. (brak zaliczki równoznaczne z rezygnacją z terminu !)
WAŻNA INFORMACJA!
Po ewentualnej rezygnacji lub z innych przyczyn od nas niezależnych, zaliczka nie zostaje zwrócona.
Przyjmujemy grupy minimum 4 osobowe maksimum 7 osób.
BIC (SWIFT) DNBANOKKXXX
IBAN – NO2715061987670
Wpłata w Norwegii – 15061987670
WARTO PRZECZYTAĆ!
W wodzie morskiej ryby można łowić w Norwegii nieodpłatnie.
Obowiązuje przy tym szereg przepisów:
• Używaj wyłącznie sprzętu ręcznego.
• Nie odławiaj gatunków chronionych. Ochrona całoroczna: koleń pospolity, rekin olbrzymi, lamna śledziowa, molwa niebieska, homar, tuńczyk pospolity, żarłacz jedwabisty, węgorz, wargaczowate Ochrona sezonowa (zob. w serwisie www.fdir.no lub zapytaj swojego gospodarza): halibut czarny, halibut atlantycki, taszowate, karmazyn
• Stosuj się do przepisów o minimalnej długości ryby.
• Zabrania się sprzedaży złowionych ryb.
> Podczas wędkowania nie zbliżaj się do gospodarstw rybnych na mniej niż 100 metrów. • Z Norwegii można wywieść 18 kg.ryb w tym produkty rybne,na ryby słodkowodne nie ma limitu.
• Więcej informacji na ten temat zob. na stronie http://www.fi skeridir.no/English/Recreational-fishing.
Szanuj przyrodę – nie śmieć. Zawsze noś kamizelkę ratunkową i zważaj na pogodę – może się ona zmienić w krótkim czasie. Zarejestrowane łowiska mają obowiązek zgłaszać wielkość połowu organom ds. rybołówstwa. Udokumentować należy każdą wyprawę wędkarską i wszystkie schwytane ryby – zarówno złowione, jak i wypuszczone – następujących gatunków:
Ilustracja | Gatunek | Długość minimalna na północ od 62°N |
Długość minimalna na południe od 62°N |
|
dorsz | 44 cm | 40 cm |
|
halibut | 83 cm | 83 cm |
|
karmazyn | 32 cm | 32 cm |
|
zębacz | bez ograniczeń | bez ograniczeń |
|
czarniak | bez ograniczeń | bez ograniczeń |
PAMIĘTAJMY O TYM ŻE NIE WOLNO ZABIERAĆ NIE WYMIAROWYCH RYB NAWET JEŻELI NIE MAJĄ SZANSY NA PRZEŻYCIE.
STARAJMY SIĘ MIEĆ SZACUNEK DO ZŁOWIONEJ KAŻDEJ RYBY !
FILETOWAĆ RYBY TAK ABY BYŁO JAK NAJMNIEJ ODPADU ,GODNIE Z POSZANOWANIEM JAK KAŻDE JEDZENIE.