Przed przyjazdem

           KOSZT POBYTU

-5200 koron od osoby za tydzieńlub 750 koron za noc.

– Pościel wliczona w cenę pobytu.

Wi-Fi.

– Polska telewizja.

KOSZTY NIE WLICZONE W CENĘ :

Wyżywienie (we własnym zakresie)

– Paliwo do łodzi.(Można kupić paliwo we własnym zakresie, do naszego paliwa doliczamy ok.10 % ze względu na koszt dowozu.)

– Pobieramy kaucję w wysokości 4000 koron od grupy.

– Sprzątanie końcowe 1500 koron 

 

DOBA  ZAKWATEROWANIA  JEST OD GODZINY 15:00 DO 10:00 

Dobrym i zalecanym rozwiązaniem dla osób podróżujących samolotem jest również  dojazd do nas z lotniska autokarem który po każdym przylocie czeka na pasażerów.

Autokarem  z lotniska jedziemy do miasta Sortland skąd do nas na miejsce jest 25 km,jest to o wiele wygodniejsze także dla większych grup gdyż wtedy możemy podjechać na dworzec autokarowy i odebrać grupę,tak samo się to odbywa w drugą stronę.Podróż autokarem trwa tyle samo czasu co samochodem,bilet można wykupić sobie przez internet lub bezpośrednio u pilota autokaru.

DOKONUJĄC REZERWACJI

Po dokonaniu rezerwacji należy wpłacić zaliczkę wpisując w tytule: Rezerwacja od – do oraz ilość osób np.( Rezerwacja 01.03.19.- 07.03.19. 5 osób)

Zaliczkę należy wpłacić na podany niżej nr.konta w wysokości 1500 NOK  od osoby do siedmiu dni od dokonania rezerwacji.                                                                                                   (brak zaliczki równoznaczne z rezygnacją z terminu !)

                                                                                                            WAŻNA INFORMACJA!                                                                                                                                      

  Po ewentualnej rezygnacji lub z innych przyczyn od nas niezależnych, zaliczka nie zostaje zwrócona.

  Przyjmujemy grupy minimum 4 osobowe maksimum 7 osób.

                                                      

BIC (SWIFT) DNBANOKKXXX

IBAN – NO2715061987670

Wpłata w Norwegii – 15061987670

 

WARTO PRZECZYTAĆ!

 

W wodzie morskiej ryby można łowić w Norwegii nieodpłatnie.

Obowiązuje przy tym szereg przepisów:

• Używaj wyłącznie sprzętu ręcznego.

• Nie odławiaj gatunków chronionych. Ochrona całoroczna: koleń pospolity, rekin olbrzymi, lamna śledziowa, molwa niebieska, homar, tuńczyk pospolity, żarłacz jedwabisty, węgorz, wargaczowate Ochrona sezonowa (zob. w serwisie www.fdir.no lub zapytaj swojego gospodarza): halibut czarny, halibut atlantycki, taszowate, karmazyn

• Stosuj się do przepisów o minimalnej długości ryby.

• Zabrania się sprzedaży złowionych ryb.

 Podczas wędkowania nie zbliżaj się do gospodarstw rybnych na mniej niż 100 metrów.                                                                                                                                              • Z Norwegii można wywieść 18 kg.ryb w tym produkty rybne,na ryby słodkowodne nie ma limitu.                                                                                                  

• Więcej informacji na ten temat zob. na stronie http://www.fi skeridir.no/English/Recreational-fishing.

Szanuj przyrodę – nie śmieć. Zawsze noś kamizelkę ratunkową i zważaj na pogodę – może się ona zmienić w krótkim czasie. Zarejestrowane łowiska mają obowiązek zgłaszać wielkość połowu organom ds. rybołówstwa. Udokumentować należy każdą wyprawę wędkarską i wszystkie schwytane ryby – zarówno złowione, jak i wypuszczone – następujących gatunków:

 

Ilustracja Gatunek Długość minimalna
na północ od 62°N
Długość minimalna 
na południe od 62°N
 

torsk-sjomatadet-eiliv-leren.jpg
dorsz 44 cm 40 cm
 

kveite-sjomatradet.jpg
halibut 83 cm 83 cm
 

uer-sjomatadet-eiliv-leren.png
karmazyn 32 cm 32 cm
 

steinbit-sjomatadet-eiliv-leren.png
zębacz bez ograniczeń bez ograniczeń
 

sei-sjomatradet-eiliv-leren.png
czarniak bez ograniczeń bez ograniczeń

PAMIĘTAJMY  O TYM ŻE NIE WOLNO ZABIERAĆ NIE WYMIAROWYCH RYB NAWET JEŻELI NIE MAJĄ SZANSY NA PRZEŻYCIE.

STARAJMY SIĘ MIEĆ SZACUNEK DO ZŁOWIONEJ KAŻDEJ RYBY !

FILETOWAĆ RYBY TAK ABY BYŁO JAK NAJMNIEJ ODPADU ,GODNIE Z POSZANOWANIEM JAK KAŻDE JEDZENIE.